FMI a numit condițiile deblocării următoarei tranșe financiare pentru Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru reexaminarea programului de colaborare cu FMI, autoritățile ucrainene urmează să adopte un șir de legi, precum și să efectueze anumite reforme. Declarații în acest sens a făcut reprezentantul permanent al FMI pentru Ucraina, Yosta Lyungman. Potrivit lui, Kievul deja a îndeplinit două treimi din programul de colaborare.

Lyungman a precizat că, pentru a conta pe noi tranșe financiare, Kievul va trebui să adopte legi asupra privatizării și să instituie judecătoria anti-corupție. De asemenea, Ucraina ar trebui să corecteze prețurile la gaz în conformitate cu mecanismul aprobat de executivul de la Kiev.

O altă condiție ar fi și implementarea reformei sistemului de pensionare.

Reprezentantul FMI a subliniat că organizația pe care o reprezintă nu a renunțat la necesitatea reformei agrare, ci a amânat-o pentru anul 2018.

El a mai opinat că autoritățile de la Kiev combat corupția ineficient, ceea conduce la o scădere a PIB-ului cu două la sută.

Vice-guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei, Dmitri Sologub a declarat că, potrivit programului de colaborare cu FMI, Ucraina poate primi încă opt miliarde USD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...