17:14:39 25.04.2024
Stiri

Dovezile „Moldtelecom” care demontează acuzațiile aduse de TV 8, precum că intenționat ar fi bruiat semnalul: „Problema a fost localizată în cadrul studio-ului canalului TV8”

Social 03.11.2017 15:00 Vizualizări1491 Autor: Ziarul National
Dovezile „Moldtelecom” care demontează acuzațiile aduse de TV 8, precum că intenționat ar fi bruiat semnalul: „Problema a fost localizată în cadrul studio-ului canalului TV8”


Operatorul național „Moldotelecom” infirmă că ar fi bruiat semnalul la difuzarea canalului TV 8, așa cum a afirmat aseară prezentatoarea Natalia Morari și a venit cu dovezi care demonstrează că, de fapt, problema a fost generată de aparatajul din interiorul studioului televiziunii. În acest context, cei de la „Moldtelecom” au solicitat dezmințiri din partea postului TV 8.

Potrivit „Moldotelecom”, joi, 2 noiembrie, în intervalul orelor 21.47 – 23.34, au fost înregistrate cazuri de distorsiuni de imagine la difuzarea canalului TV8, care au fost declanșate de echipamentele tehnice aflate în sediul televiziunii.

„Pentru concretizare, vom prezenta toate detaliile tehnice relevante obținute în urma verificărilor efectuate. Echipamentele și conexiunile „Moldtelecom”, care asigură transmisiunea semnalului de la studio-ul canalului TV8 către abonați, au funcționat corespunzător excluzând posibile pierderi de semnal. Suplimentar, în momentul apariției distorsiunilor de imagine, echipele de specialiști tehnici „Moldtelecom” au intervenit și s-au implicat pentru a asigura transmisiunea de bună calitate a imaginii”, se arată într-un comunicat de presă al operatorului.

Sursa citată subliniază că în momentul apariției distorsiunilor de imagine s-a încercat de mai multe ori de a lua legătura cu responsabilii tehnici de la studio-ul TV8 pentru a identifica sursa problemei, care în urma verificărilor interne a fost localizată în studioul canalului TV8. „Ca răspuns, responsabilii au menționat că vor putea veni cu detalii despre problema dată doar pe parcursul zilei următoare”, se mai arată în comunicat.

„Moldotelecom” a prezentat niște scheme care ar demonstra probele de bună funcționare a echipamentelor sale:

Mai multe detalii AICI

În replică, Tehnicianul „TV8” afirmă că în studioul postului nu au fost probleme, iar semnalul video transmis „Moldtelecom”-ului și altor operatori a fost același, însă s-au înregistrat distorsionări de imagine doar la abonații „Moldtelecom”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md