Astfel, acţionarii Transgaz vor aproba în adunarea general din 11 decembrie ”înfiinţarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a unei societăţi cu răspundere limitată”.

De asemenea, tot pe ordinea de zi se află ”mandatarea Consiliului de Administraţie al Transgaz pentru mărirea capitalului social al societăţii cu răspundere limitată înfiinţată pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea participării cu succes la procedura privatizării ÎS (întreprindere de stat, n.r.) Vestmoldtransgaz”.

Vestmoldtransgaz a fost înfiinţată în anul 2014 pentru a gestiona reţeaua de transport gaze Iaşi-Ungheni şi de a presta servicii de transport al gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova. 

La începutul lunii septembrie 2017, Ministerul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova anunţa că a eliberat companiei Vestmoldtransgaz certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni – Chişinău.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 milioane euro şi cu condiţia investirii a 93 milioane euro în următorii doi ani.