Nu au existat pierderi de semnal. Moldtelecom vine cu o reacție în legătură cu bruiajele de la canalul TV8

rsz_2l3b2912
Foto: tv8.md

Operatorul național de telecomunicații Moldtelecom a venit cu o reacție în cazul bruiajelor din cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari. Distorsiunile de imagini au început să se accentueze în momentul declarației lui Vitalie Proca, în raport cu Vlad Plahotniuc.

Conform unui comunicat de presă de la Moldtelecom, distorsionarea imaginii difuzată la canalul TV8 a fost declanșată din cauza echipamentelor tehnice aflate în sediul televiziunii.

În comunicat este scris că echipamentele și conexiunile Moldtelecom, care asigură transmisiunea semnalului de la studioul canalului TV8 către abonați, au funcționat corespunzător, excluzând posibile pierderi de semnal.

tv8.md
tv8.md

Suplimentar, în momentul apariției distorsiunilor de imagine, echipele de specialiști tehnici Moldtelecom au intervenit și s-au implicat pentru a asigura transmisiunea de bună calitate a imaginii.

În acest scop, în momentul apariției distorsiunilor de imagine, s-a încercat de mai multe ori de a lua legătura cu responsabilii tehnici de la studioul TV8 pentru a identifica sursa problemei, care în urma verificărilor interne a fost localizată în studioul canalului TV8. Ca răspuns, responsabilii au menționat că vor putea veni cu detalii despre problema dată doar pe parcursul zilei următoare.

tv8.md
tv8.md

Mai jos sunt prezentate probele de bună funcționare a echipamentelor Moldtelecom pentru a exclude informațiile eronate apărute în presă pe acest subiect.

23226832_500860816952675_582889264_n

 

Moldtelecom practică preluarea canalelor prin fibra optică și dublarea lor prin medii alternative cum ar fi prin satelit, eter, sursa Radiocom. În momentul apariției distorsiunilor, semnalul este setat să treacă automat la sursa alternativă fapt care s-a produs ieri de câteva ori. Durata trecerii semnalului din sursa de bază în sursa alternativă este în jur de 30 de secunde, se mai informează în același comunicat.

Prin urmare, problema identificată cu privire la oscilaţiile de imagine a fost localizată în cadrul studioului canalului TV8, soluționarea căreia nu vizează responsabilitatea Moldtelecom.

În acest context, Moldtelecom solicită dezmințiri din partea canalului TV8, care a acuzat compania de provocare de distorsiuni, fără a verifica cu exactitate cauza apariției acestora.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente