13:01:43 25.04.2024
Stiri

Chestiunea numirii viceprimarilor de Chișinău, AMÂNATĂ din nou: Liberalii acuză socialiștii că fac jocul lui Nistor Grozavu ca ultimul să semneze deciziile. „Nu are asemenea împuterniciri”

Politică 03.11.2017 14:20 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National
Chestiunea numirii viceprimarilor de Chișinău, AMÂNATĂ din nou: Liberalii acuză socialiștii că fac jocul lui Nistor Grozavu ca ultimul să semneze deciziile. „Nu are asemenea împuterniciri”


Consiliul Municipal Chișinău a amânat astăzi, pentru a doua oară, chestiunea numirii noilor viceprimari de Chișinău. Șeful fracțiunii municipale a Partidului Liberal, Ion Ciobanu, susține că, astfel, s-ar da mână liberă pentru viceprimarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, ca să-i numească el în funcție pe Silvia Radu și Ruslan Codreanu.

„El (Nistor Grozavu - n.r.) nu are asemenea împuterniciri, așa cum spune și Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei în rezoluția adoptată”, a spus Ciobanu.

Într-un comunicat de presă, și Partidul Liberal arată că, pe moment, Primăria municipiului Chișinău ar fi condusă „de o persoană neautorizată, care nu are votul cetățenilor, iar încercarea primarului interimar Nistor Grozavu de-a propune Consiliului Municipal Chișinău numirea viceprimarilor, dar și ulterioara numire prin dispoziție a acestora se face cu încălcarea Legii cu privire la Statutul Municipiului Chișinău și a Constituției Republicii Moldova”.

Potrivit legislației, desemnarea candidaților la funcția de viceprimar, dar și numirea prin dispoziție, după refuzul consiliului de două ori, „este prerogativa expresă a primarului general al mun. Chișinău, în cazul dat Dorin Chirtoacă, care are votul cetățenilor, nu și a primarului interimar Nistor Grozavu, care are un mandat limitat, de administrare a treburilor interne și nicidecum un mandat complet”, arată liberalii.

„Prin aceste acțiuni, constatăm existența unei alianțe tacite dintre PD și PSRM, care în mod flagrant încălcă Legea cu privire la Statutul Municipiului Chișinău și a Constituției Republicii Moldova, prin care vor să uzurpeze toate funcțiile din cadrul Primăriei mun. Chișinău”, acuză liberalii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md