/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fostul deputat învinuit de trădare de Patrie, Iurie Bolboceanu, în stare gravă la spital. O nouă ședință - amânată până luni

missing
03 noiembrie 2017, ora 12:37

„Nu am ce comenta… În cazul dat chiar domnul avocat ar putea să vă dea mai multe informații fiindcă, eu nu cunosc. A invocat faptul că inculpatul se află într-o stare gravă în spital și atât”, a menționat procurora Tatiana Grigoraș.

„Urmarea detenției mai mult de opt luni în condiții inumane și degradante s-a agravat esențial starea sănătății și a fost internat de urgență din spitalul penitenciarului într-o instituție specializată. A suferit o intervenție chirurgicală la inimă la cord. Starea este ca după operație”, a declarat avocatul lui Bolboceanu, Gheorghe Malic.

În cadrul ședinței urma să se decidă dacă lui Bolboceanu i se va prelungi arestul în penitenciarul 13 sau nu. Avocatul lui Bolboceanu susține că acesta nu este vinovat și solicită eliberarea acestuia din penitenciar.

Potrivit unei persoane din escortă, Bolboceanu este internat în spitalul Pruncu, din acest motiv ședința a fost amânată. Dacă vina îi va fi demonstrată, fostul deputat democrat risca 20 de ani de închisoare. Pe parcursul urmării penale, Iurie Bolboceanu s-a declarat nevinovat.

Potrivit procurorilor, urmărirea penală în privința lui Bolboceanu a durat șapte luni, timp în care au fost documentate mai multe întâlniri conspirative dintre acesta și mai mulți ofițeri de spionaj străini. Bolboceanu a fost reținut pe 17 martie, în urma unei întâlniri conspirative cu agentul rus, iar urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul fostului deputat au fost ridicate mai multe documente, un telefon mobil destinat exclusiv comunicării cu agentul secret, 23 de mii de dolari care ar fi reprezentat remunerația pentru informația livrată de deputat.

Amintim că, Iurie Bolbocean a făcut parte din fracțiunea Partidului Democrat în Parlamentul ales pe 30 noiembrie 2010. Pe 6 martie 2014, Bolbocean a anunțat că părăsește formațiunea, fiind dezamăgit de politica moldovenească. Plecarea lui Bolbocean din fracțiunea democraților a coincis cu momentul în care mai mulți deputați din coaliția de guvernare s-au plâns că asupra lor au fost făcute presiuni pentru a prăsi majoritatea parlamentară și a vota împotriva ratificării Acordului de asocierie cu UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram