Peste 150 de salvatori și pompieri din sudul țării au fost ridicați pe alarmă în această noapte

Peste 150 de salvatori și pompieri cu 40 unități de tehnică din sudul țării au fost ridicați pe alarmă în această noapte. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a se prezenta neîntârziat la ora 02.00 minute, iar după ce a fost efectuată revista de front au format o coloană gata pentru a se deplasa în localitatea Balabanu, raionul Cahul.

Salvatorii și pompieri echipați au urcat în autospecialele de intervenție și au mers pentru a desfășura o tabără de câmp în localitatea stabilită.

Conform indicației conducerii IGSU, angajații sunt testați într-un exercițiu, pentru a verifica timpul de răspuns într-o situație excepțională de amploare.

La desfășurarea de luptă participă salvatori din detașamentele de pompieri a raioanelor Cantemir, Vulcănești, Ciadîr – Lunga, Comrat și Cahul. Scopul aplicației este de a testa nivelul de pregătire în cazul unei situații de risc, dar și conlucrarea între subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din sudul țării privind managementul și gestionarea lucrărilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în perioada rece a anului.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI desfășoară periodic astfel de exerciții, pentru a menține și pentru a îmbunătăți capacitatea de intervenție a forțelor și mijloacelor din dotare la lichidarea consecințelor situațiilor de risc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.