/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vladimir Plahotniuc își adună oastea de avocați. Reacția PDM la acuzațiile aduse de Vitalie Proca

03 noiembrie 2017, ora 12:09

„Președintele PDM nu comentează declarațiile făcute de o persoană condamnată la 21 de ani de privațiune de libertate în România, țară a UE. În plus, dumnealui a mai avut și alte probleme cu legea, dacă ne referim în cazul României. La moment, se lucrează asupra creării unui grup de avocați care vor fi mandatați cu examinarea tuturor problemelor de ordin juridic atât în Republica Moldova, cât și în România. Fără a intra în detalii politice, la asta mă limitez, la grupul respectiv care va investiga situația și va da un răspuns clar”, a declarat pentru TV8 Gamurari.

Acesta a sugerat că Proca ar putea fi acuzat și de fals în declarații. „Fiecare persoană poartă răspundere, inclusiv de darea de informații false, fapt prevăzut în legislația penală, atât în România, cât și în RM. Sunt declarații care au stârnit atâta zarvă, atâtea discuții. Nu vrem să intrăm în câmpul de joc al persoanei în cauză, vorbim de declarații politice, dar ne vom referi strict la aspectele juridice. România este o țară a UE, unde funcționează legislația penală conform standardelor europene. Răspunsul trebuie să fie dat de justiția din România și RM în raport cu aceste declarații”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram