Atac armat la un supermarket din Colorado. Două victime au decedat pe loc, iar a treia în spital

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția din Colorado a capturat joi un bărbat acuzat că a intrat liniștit într-un supermarket Walmart din orașul Thornton și a împușcat mortal trei oameni, după care a plecat mai departe cu mașina, relatează Reuters.

Scott Ostrem, în vârstă de 47 de ani și fără conflicte notabile cu legea, a fost reținut fără incidente a doua zi după faptele produse miercuri seara, în baza unor informații primite de la public. Poliția încă nu a stabilit care au fost motivele atacului.

Ostrem a intrat „cu nonșalanță” miercuri seara în magazinul din Thornton, o suburbie a Denverului, și a deschis focul asupra angajaților și a celor aflați la cumpărături. Doi bărbați au murit pe loc și o femeie a murit mai târziu la spital. Nu au existat alți răniți. Martorii au afirmat că individul a intrat în supermarket și a tras pur și simplu în direcția unui grup de oameni, a explicat un purtător de cuvânt al poliției, Victor Acvila, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că nu există indicii că ar fi fost vorba de un act de terorism și nimeni nu a revendicat responsabilitatea atacului, dar „nu se poate exclude nimic”. Deocamdată, Ostrem este așteptat vineri în fața unui tribunal local pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile împotriva sa.

Nu este primul incident de acest gen din zona Denverului. În 2012, un pistolar a omorât 12 oameni la un cinematograf unde rula un film din seria Batman. Asasinul, James Holmes, se află în prezent după gratii, fiind condamnat la 12 pedepse de închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare. În 1999, doi elevi din clasa a 12-a și-au împușcat mortal 12 colegi și un profesor la liceul Columbine, după care s-au sinucis în biblioteca școlii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...