(VIDEO) Şofer de microbuz, surprins băut la volan; Cum se apără conducătorul auto

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un şofer de microbuz în vârstă de 50 ani a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie, fiind suspectat că ar fi fost în stare de ebrietate. Medicii au constatat o concentraţie de alcool de 0,75 mg/l în aerul expirat.

Şoferul este conducătorul microbuzului de pe ruta 184. Acesta ar fi declarat că ar fi venit să predea microbuzul colegului său, întrucât are zi liberă. Pentru că suspectul evita discuţiile cu forţele de ordine, a fost supus testului.

În dependenţă de rezultatele expertizei medicilor bărbatul riscă amendă în mărime de la 15 000 lei la 17 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Pe parcursului anului curent, oamenii legii au sancționați peste 650 de şoferi de microbuze pentru nerespectarea regulilor de exploatare tehnică, 11 administratori şi mecanici ai rutelor care au admis activitatea microbuzelor pe rută cu defecţiuni tehnice, de la 600 lei până la 4,500 lei amendă fiecare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...