INP intensifică patrularea pe drumurile naționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din cauza ceții şi a precipitațiilor, angajaţii Inspectoratului Național de Patrulare vor intensifica patrularea pe drumurile naționale, în zilele de weekend.

Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, INP recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă, iar în situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ceață, este necesară păstrarea unei distanțe mai mari față de mașinile care circulă în față.

De asemenea, oamenii legii recomandă evitarea acționării bruște a mecanismului de direcție şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Pietonii și bicicliștii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic, de aceea sunt sfătuiți să poarte elemente reflectorizante sau haine deschise la culoare.

Totodată INP amintește că începând cu date de 1 noiembrie și până pe 31 martie, inclusiv, conform Regulamentului Circulației Rutiere, toți conducătorii auto sunt obligați să conecteze faza scurtă a mașinii și pe timp de zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...