(video) Traficul aerian, perturbat din cauza unei drone. Care este aeroportul afectat

gatwick-airport-in-london

Traficul aerian de pe cel mai mare aeroport din Londra, Gatwick, a fost perturbat din cauza unei drone ce a pătruns în spațiul aerian al aeroportului.

Toate pistele de aterizare au fost închise pentru nouă minute, iar avioanele care nu aveau suficient combustibil pentru a survola deasupra aeroportului au fost redirecționate spre cele mai apropiate aeroporturi. În total, patru avioane au fost nevoite să aterizeze pe alte piste.

În urma incidentului, Serviciul Național de Trafic Aerian (NATS) al Regatului Unit a elaborat o hartă animată pentru a demonstra cum arată traficul aerian când este întrerupt.

„Întreruperea a fost semnificativă și a fost nevoie de ore în șir ca situația să se limpezească. Era în jurul miezului nopții, când s-a petrecut totul. Sute de pasageri au fost nevoiți să iasă în alte aeroporturi, având un disconfort foarte mare”, a anunțat NATS.

NATS încurajează toți piloții de drone să citească codul de utilizare a dronelelor și să descarce aplicația Drone Assist pentru a se asigura că zboară în siguranță.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente