Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Qatar a decedat

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat astăzi că ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statul Qatar Valeriu Tihonov a decedat. Ambasadorul avea 65 de ani.

“A plecat din viaţă un om extraordinar cu calităţi profesionale de excepţie. Valeriu Tihonov a contribuit esenţial la dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-qatareze, fiind primul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar”, se arată în comunicatul Diplomaţiei de la Chişinău..

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene aduce sincere condoleanţe familiei şi rudelor lui Valeriu Tihonov în aceste clipe de grea încercare.

Valeriu Tihonov și-a început cariera diplomatică în serviciul diplomatic sovietic în 1975, iar ulterior a activat în serviciul diplomatic moldovenesc. Din anul 2012, Tihonov a fost șeful Cabinetului viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene. A fost numit ambasadorul sl Republicii Moldova în Statul Qatar în octombrie 2013.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.