19:59:17 28.03.2024
Stiri

Paul Manafort avea TREI pașapoarte și legături cu OLIGARHI ruși și ucraineni

Știri 03.11.2017 11:01 Vizualizări1543 Autor: Ziarul National


Paul Manafort avea TREI pașapoarte și legături cu OLIGARHI ruși și ucraineni Sursa: ziare.com

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, pus sub acuzare pentru mai multe fapte, între care conspirație împotriva SUA și spălare de bani, avea trei pașapoarte americane, bunuri de milioane de dolari și avea conexiuni cu oligarhi ruși și ucraineni, potrivit documentelor înaintate de procurorii federali Tribunalului Districtului Columbia (DC).

Manafort și Rick Gates, asociatul său în afaceri și adjunctul său în campania electorală, prezintă risc semnificativ de a fugi din cauza gravității acuzațiilor care li se aduc, a dovezilor puternice în sprijinul vinovăției lor, a averii și a „istoriei lor de comportament înșelător”, susțin procurorii federali, citați de Reuters.

„Ambii inculpați au legături substanțiale în străinătate, inclusiv în Ucraina, unde amândoi au petrecut un timp și au servit ca agenți ai guvernului ucrainean, iar atât Manafort, cât și Gates au conexiuni cu oligarhi ucraineni și ruși, care le-au furnizat milioane de dolari”, se arată în memo-ul redactat de guvern cu privire la condițiile punerii lor în libertate.

Cei doi și-au pledat luni nevinovăția la cele 12 capete de acuzare, printre care spălare de bani și activități nedeclarate de lobby și consultanță în favoarea fostului președinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Acuzațiile sunt primele care au rezultat din ancheta fostului director al FBI, actual procuror special al Departamentului Justiției, Rober Mueller, numit în 2016 în acest post pentru a investiga presupusa ingerință a Rusiei în campania prezidențială din SUA din 2016, al cărei scop ar fi fost înclinarea balanței în favoarea lui Trump.

Acuzațiile, care se referă la fapte din intervalul 2006-2017, nu au legătură cu activitățile din campania prezidențială, dar dezvăluie legăturile apropiate ale celor doi cu Rusia și se suprapun parțial cu perioada în care aceștia au lucrat pentru Trump.


Ei se află acum în arest la domiciliu și le-au fost reținute pașapoartele, justiția stabilind o cauțiune de 10 milioane de dolari pentru Manafort și una de cinci milioane de dolari pentru Gates.

Paul Manafort a lucrat mult timp pentru republicani înainte de a se îndrepta spre consultanță politică externă.

Potrivit aceluiași memo, Paul Manafort a depus 10 cereri de pașaport în ultimul deceniu și în prezent deține trei astfel de documente. Bunurile financiare ale lui Manafort sunt substanțiale, dar dificil de cuantificat, cifrele din cererile de credite și alte documente financiare prezentate de el începând din 2012 oscilând între 19 și 136 milioane de dolari.

Manafort și Gates dețineau și controlau entități și conturi bancare în numeroase locuri din lume, printre care Cipru, insulele Grenadine, Seychelles și Anglia, menționează același document.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md