Şofer de microbuz surprins băut la volan

Un şofer de microbuz a fost surprins băut la volan de oamenii legii la staţia terminus a rutei 184. În timpul documentării şoferilor, poliţiştii au observat un microbuz care a parcat în preajmă, şoferul a fost solicitat să-i fie verificată unitatea de transport, însă  acesta avea comportament suspect şi evita discuţiile cu forţele de ordine.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că ar fi venit să predea microbuzul colegului său, întrucât are zi liberă. Şoferul de 50 ani a fost însoţit la Dispensarul Republican de Narcologie pentru a fi supus etilootestului.

Medicii au constatat o concentraţie de alcool de 0,75 mg/l în aerul expirat, fiind colectate şi probe de sânge.

Cazul a fost înregistrat la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, iar în funcţie de rezultatele expertizei medicilor bărbatul riscă amendă în mărime de la 15 000 lei la 17 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Este de menţionat că, pe parcursul anului curent, angajaţii Secţiei Supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au sancţionat peste 650 de şoferi de microbuze pentru nerespectarea regulilor de exploatare tehnică.

11 administratori şi mecanici ai rutelor care au admis activitatea microbuzelor pe rută cu defecţiuni tehnice au fost amendaţi de la 600 lei până la 4 500 lei fiecare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.