Concediat de şeful său, un tânăr a pus la cale şantajarea acestuia răpindu-i soţia şi fiica minoră. Acum şi-a primit sentinţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 29 de ani a fost condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare pentru pregătirea răpirii a două persoane. În acest mod, tânărul urma să se răzbune pe un om de afaceri la care a fost angajat şi eliberat. Astfel, tânărul a pus la cale răpirea soţiei şi fiicei minore a fostului său angajator, iar apoi să solicit 150 de mii de euro de la fostul său angajator.

Potrivit Procuraturii municipiului Chişinău, în perioada lunilor noiembrie-decembrie 2016, inculpatul, care anterior a fost concediat de către şeful său, pentru a însuşi mijloacele financiare de la omul de afaceri, a pregătit o schemă de răpire a soţiei şi fiicei sale minore, intenţionând să ceară bani de la victimă în schimbul eliberării rudelor acestuia.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigaţii cu implicarea investigatorului sub acoperire, făptaşul a fost reţinut în flagrant, în momentul monitorizării victimelor la etapa de pregătire a infracţiunii.

Pentru comiterea acţiunilor sale ilegale, inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare în penitenciar de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţilor vătămate a sumei de 50 mii lei, drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...