Actualitate

ALERTĂ MONDIALĂ Comuniştii din Coreea de Nord se pregătesc de RĂZBOI: „Nu am mai auzit niciodată aşa ceva”

Mai multe surse au declarat pentru NK News că exercițiile au avut loc în atât în orașele principale, cât și în cele secundare, cu precădere de-a lungul coastei de est, dar nu și în Phenian, notează The Telegraph. Veștile exercițiilor de amploare vin într-o perioadă de intensificare a tensiunilor dintre statul izolat și SUA, survenite în urma testelor nucleare. Phenian-ul amenință SUA că deține o rachetă balistică internațională capabilă să lovească teritoriul american.

Amenințarea unui nou atac cu rachetă, efectuat de către Coreea de Nord, amplifică îngrijorarea comunității internaționale. „Coreea de Nord accelerează amenințarea pe care o îndreaptă împotriva vecinilor săi și a întregii lumi prin intermediul programelor sale ilegale și inutile”, a declarat James Mattis, Secretarul american al Apărării, adăugând faptul că procedurile de cooperare militare și diplomatice dintre SUA și Coreea de Sud se vor intensifica, luând forma „unei noi urgențe”.

În plus, oficialul american a declarat că Statele Unite ale Americii nu vor accepta niciodată ca teritoriul lor să fie vizat de un atac nuclear. Opinia experiților este una împărțită. Există voci care susțin că exercițiile efectuate sunt un semn că regimul de la Phenian se simte mult mai amenințat decât înainte și încearcă să le confere cetățenilor săi percepția că dețin controlul asupra situației. “Nu am mai auzit niciodată de acest tip de exerciții de pregătire efectuate în Coreea de Nord, dar nu mă miră”, a declarat Chun In-bum, un general locotenent de trei stele, pentru NK News. “Trebuie să-și dea seama cât de serioasă este situația”, a declarat militarul sud-coreean.

Dar Christopher Green, un doctorand al Universității din Leiden, Germania, a susținut că nu este clar dacă “preocupările reale în materie de securitate conduc la aceste măsuri sau pur și simplu dorința de-a descrie imaginea unui guvern care are preocupări legate de securitate”. Ultima dată, în 2013, când relațiile cu Coreea de Sud erau tensionate, nord-coreenii au recurs la măsuri de criză, solicitând vehiculelor din Phenian să-și acopere plafoanele cu plasă de camuflaj, conform ProTV.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *