A murit scriitorul Gheorghe Marin, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici

media_150963811128731700

Scriitorul, publicistul și tatăl Doinei Aldea-Teodorovici, Gheorghe Marin s-a stins din viață pe 2 noiembrie, la vârsta de 88 de ani. Despre aceasta a anunțat nepotul său pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 2 noiembrie 2017, la 14.30 s-a stins din viață la 88 de ani scriitorul, publicistul, tatăl Doinei Aldea-Teodorovici și nu în ultimul rând bunicul meu, Gheorghe Marin.

Vă așteptăm să vă luați rămas bun la Biserica Sf. Teodora de la Sihla (Chișinău), mâine 3 noiembrie la ora 18.00 pentru priveghi.

Iar sâmbătă la 10.30 îl vom petrece pe ultimul drum la Cimitirul Armenesc lângă mormântul Doinei și al lui Ion Aldea-Teodorovici”, a postat nepotul său.

Gheorghe Marin, scriitor, scenarist, redactor, jurnalist și traducător s-a născut la 2 octombrie 1929, în s. Cîșlița-Prut, raionul Cahul. Între 1955 și 1960 a deținut funcția de redactor-șef al revistei „Florile Dalbe”. Gheorghe Marin a fost prim-vicepreşedinte al Comitetului de Stat pentru Edituri, Poligrafie şi Comerţul cu Cărţi. El a tradus mai multe lucrări din literatura universală şi a semnat cărţi pentru copii şi adulţi.

A fost membru al Uniunii Jurnaliştilor Moldovei, om emerit al culturii din RSSM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente