„Treaba nu se opreşte aici cu acest interviu. Totul abia începe”, a declarat Val Butnaru la Cabinetul din Umbră. „Vom sesiza organele de anchetă din România şi Marea Britanie cu privire la informaţii pe care le-am dobândit. Vreau să-l asigur pe Il Coordonatore că ne vom folosi de nişte canale securizate şi informaţii noastre vor ajunge direct la destinatar”, a menţionat Val Butnaru.

„Plahotniuc este învinuit de comandarea unui asasinat. În cazul de faţă trebuie să se autosesizeze Londra şi Bucureştiul. Prezumţia nevinovăţiei este valabilă şi pentru Plahotniuc, numai că el trebuie să-şi asume acest lucru. Nu trebuie să tacă. Trebuia să iasă şi să spună că acceptă să fie testat cu poligraful, că e gata să meargă la Londra şi la Bucureşti. În tot acest timp de când a fost făcut anunţul despre interviu s-au întâmplat nişte lucruri extraordinare. Plahotniuc şi-a trimis consulul la Proca a doua zi după ce a plecat echipa de filmare, s-a intervenit pentru a pune mâna pe film, a ieşit Busuioc cu o conferinţă de presă. Au mutat foarte greşit”, a comentat şi jurnalistul Vasile Năstase.

„Vreau să cred că după acest interviu ar trebui să fie o reacţie din partea Procuraturii. Acum două zile spuneau că nu au reuşit să-l audieze pe Vitalie Proca, pentru că nu li s-a permis. Am fost noi. Faceţi un proces verbal, dacă nu vă reuşeşte să ajungeţi la el”, a menţionat Alina Cujbă, reporterul care l-a intervievat pe Vitalie Proca.

„Ştiam că o să auzim lucruri extraordinare, dar ceea ce am auzit este evenimentul jurnalistic al anului. Mă gândesc că Plahotniuc a privit acest interviu alături de Harunjen, Cavcaliuc, Jizdan, aşa cum l-a ţinut pe Dodon în seara alegerilor. Ştiam toate acestea, dar omul ne-a prezentat un tablou foarte veridic a ceea ce este acest individ”, a spus şi jurnalistul Constantin Cheianu.