Magazinul care vrea să livreze pachetele până în casă și când nu ești acasă. Cum o să facă asta

Amazon-Key-Delivery_0

Compania a lansat proiectul Amazon Key, care permite curierilor să-ți intre în casă. În ultimul an, Amazon s-a transformat într-o corporație cu pretenții. Aparent, vrea ca guvernul local să subvenționeze activitatea cu credite din taxe, ca să bage o cameră de înregistrat în dormitorul tău. Amazon a vrut și a achiziționat mai bine de 450 de magazine Whole Foods. Acum, vrea și cheile de la apartamentul tău.

Amazon Key este un serviciu nou făcut public recet, care permite curierilor Amazon să deschidă ușa casei tale și să lase coletul înăuntru, ca să nu-ți fure nimeni pachetul din fața ușii. Mișcarea asta e cea mai recentă tentativă de la Amazon de a optimiza complet serviciile abonamentului Prime, care oferă transport gratuit în doar două zile în Statele Unite, precum și alte avantaje. Deja îmi imaginez cum un curier robotizat de la Amazon, îți va livra coletul Prime sau comanda de la Whole Foods direct în patul tău, ca tu să nu mai trebuiască să te miști vreun pic, scrie vice.

Amazon Key se bazează pe noul Cloud Cam al companiei și o încuietoare inteligentă compatibilă. Nu e prima companie care dezvoltă un smart lock cu care poți descuia ușa casei tale de la distanță. Atunci când un curier ajunge la tine acasă cu un pachet, el scanează codul de bare, care trimite o cerere către Amazon. Dacă pachetul este aprobat, Cloud Cam-ul începe să înregistreze, iar ușa ta se descuie. Coletul este livrat, curierul pleacă, iar ușa se încuie în urma lui. Apoi, clientul primește o notificare că a primit coletul, precum și un video ce arată cum curierul livrează pachetul. Sună bine?

Momentan, nu avem detalii despre caracteristicile de securitate ale proiectului Amazon Key, dar se știe că folosește protocolul wireless Zigbee, folosit în general pentru device-urile conectate la Internetul-Tuturor-Lucrurilor. În trecut, alte smart lock-uri care foloseau altfel de protocoale s-au dovedit a fi nesigure. De exemplu, anul trecut, doi cercetători în securitate au demonstrat cât de ușor e să hackuiești un smart lock. La conferința anuală de hacking DEF CON, ei au testat 16 yale diferite, activate prin Bluetooth și au descoperit că 75% din ele erau vulnerabile.

Amazon Key, precum și Cloud Cam sunt cele mai recente device-uri dintr-o serie întreagă dezvoltată de Amazon în ultimii ani. Corporația concurează cu cei de la Google și Apple, pentru optimizarea integrală a vieții tale. Cele două device-uri lansate săptămâna trecută s-au alăturat pe lista în creștere a ofertelor Amazon, printre care se află și seria de boxe smart Echo de la Alexa și un device smart camera denumit Echo Look. Conform companiei, Cloud Cam-ul va putea integra și alte device-uri marca Amazon.

Desigur, Amazon are planuri de a folosi sistemul de chei pentru mai mult decât livrarea coletelor. Compania vrea ca la un moment dat, tu să folosești Amazon Key pentru a comanda servicii precum plimbatul câinelui și curățenie, prin intermediul Amazon Home & Business Services. Amazon vrea să facă parte din orice aspect al vieții tale. Prin montarea unei camere la ușa de a intrare, se poziționează numai bine ca să facă asta.

Dacă Amazon înregistrează pe cine și când inviți la tine în casă, implicit învață mai multe lucruri despre viața ta intimă și obiceiurile tale. Iar informațiile astea pot ajuta compania să optimizeze și mai mult existența ta.

Amazon Key și Cloud Cam se vinde ca pachet la prețul de 249 99 de dolari, ce include și instalarea. Pentru moment, pachetul e disponibil doar în 37 de orașe americane, în locuri în care Amazon Logistics se ocupă de livrări (și deocamdată nu permite altor companii de logistică, precum UPS să folosească sistemul). Clienții Prime pot comanda în prealabil camera începând de săptămâna viitoare, iar sistemul Key de pe 8 noiembrie. Asta dacă ai încredere să primești Amazonul în casă, când ești plecat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente