„Pe parcursul acestei săptămâni am avut parte de toate, de intimidări, de încercări de a sustrage materialul filmat la Bucureşti, încercări de a-i corupe pe unii colegi de-ai noştri. Aceste lucruri s-au făcut cu concursul unor foşti colegi de-ai noştri care acum s-au vândut lui Plahotniuc. Din grilele unor operatori de cablu a dispărut Jurnal TV. Oricum, totul este în zadar, totul este în van. Nu se mai poate schimba nimic”, a declarat Val Butnaru la Cabinetul din Umbră.

Directorul Jurnal TV a precizat că postul de televiziune va sesiza instituţiile de drept de la Londra şi Bucureşti în legătură cu dezvăluirile făcute de Vitalie Proca.

„Vom sesiza organele de anchetă din România şi Marea Britanie cu privire la informaţii pe care le-am dobândit. Vreau să-l asigur pe Il Coordonatore că ne vom folosi de nişte canale securizate şi informaţii noastre vor ajunge direct la destinatar”, a menţionat Val Butnaru.

Precizăm că, în cadrul interviului oferit în exclusivitate pentru Jurnal TV, interlopul moldovean Vitalie Proca a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov.