Proca: Plahotniuc a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov. Ce dezvăluiri a mai făcut killerul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. O spune chiar cel care l-a împușcat, la Londra, pe Gorbunțov – killerul Vitalie Proca.

Proca a făcut dezvăluiri în acest sens joi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la postul de televiziune Jurnal TV.

„Vlad Plahotniuc este cel care a comandat omorul. Îl consider pe acest om un criminal în serie.

El a spus că despre această tentativă știau puțini oameni.

„În tentativa de asasinat au fost implicați doar Plahotniuc, Druță, Valera și eu”, a mai declarat Vitalie Proca.

Proca afirmă că asasinatul a fost comandat prin intermediul interlopului Ion Druță, care se află în prezent încarcerat în Republica Moldova.

„Ion Druță cu Plahotniuc se știu de tare mulți ani. Cum se știe Plahotniuc cu Druță, așa mă știu eu cu el. Vanea (Druță) a fost mereu omul care a mâncat comisioanele”.

Killerul a mai spus că „Plahotniuc este cel care a stat în spatele eliberării mele”.

„Eu am avut pedeapsă de 25 de ani, dar am fost eliberat după 13. Un an m-a ținut acasă, mi s-au împrumutat bani”, a mai declarat Proca, menționând că ar fi fost „pregătit” pentru această eliberare.

În cadrul interviului Proca a mai afirmat că Plahotniuc, prin intermediari, inclusiv Gheorghe Cavcaliuc, i-ar fi făcut anumite „oferte”.

„Mi s-au făcut niște oferte pentru ca eu să-l scot definitiv din această schemă. Toate arestările din jurul meu s-au făcut pentru un singur lucru, ca să tac și să-l scot din schemă pe Plahotniuc. Să spună că nu-l cunosc și nu are nicio legătură. Dar nu pot să fac asta, pentru că Plahotniuc este ‘tartarul’”, a mai spus Proca.

El a mai precizat că aceștia au încercat să-l determine să dea vina pe primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Pe mine m-au folosit la fel cum a folosit mulți oamenii, încă de pe timpul când ducea femei. Toată lumea știe despre asta. Dacă ar face dezvăluiri acele fete traficate, ar fi câteva sute. Au fost fete care au vorbit și au dispărut”, a mai afirmat killerul.

Proca a mai spus că s-a văzut cu Plahotniuc și că are probe că acesta a comandat omorul. 

„Eu m-am întâlnit cândva cu Pisateli într-un loc unde s-a adus în discuţie subiectul despre Gherman Gorbunţov. Ne-am întâlnit într-un loc în Centru, era şi dl Vlad. E adevărat că nu am vorbit multe lucruri, dar el ştia sută la sută la ce plec eu în Anglia. Nu putem spune că în momentul în care îţi transmite să fie pus capacul, adică, vezi, dacă te duci la Londra, să fie pus capacul şi bătut în cuie. „A pune capacul” în limbajul nostru înseamnă să îl îngropi pe cineva la cimitir. „A pune capacul şi a bate şi cuiele” înseamnă să îl asasinezi pe un om”, a mai precizat acesta. 

Interviul integral poate fi urmărit mai jos.

Cei vizați nu au comentat acuzațiile.

Dezvăluirile lui Proca vin la 2 zile după ce procurorii de la Chișinău au ieșit într-o conferință de presă și au declarat că asasinul nu ar ști cine a comandat omorul, dar că acesta ar fi Renato Usatîi. Interviul cu Proca fusese însă anunțat încă de joia trecută.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...