Glinţă a încheiat prima semifinală a probei pe poziţia a treia, la egalitate perfectă cu cehul Tomas Franta, ambii fiind cronometraţi în 55,70 secunde. În condiţiile în care din cealaltă semifinală cinci înotători au avut timpi mai buni şi s-au calificat în finală, cei doi sportivi au trebuit departajaţi pentru ultimul loc din cursa pentru medalii.

Soluţia găsită de organizatori a fost una inedită. Glinţă şi Franta au revenit în bazin şi s-au luptat pentru prezenţa în finală. De această dată, românul a reuşit să termine înaintea adversarului său, fiind cronometrat în 55,31 secunde, un timp mai bun decât în prima cursă. Cehul a parcurs cele două lungimi de bazin în 56,02 secunde.

Astfel, Robert Glinţă va fi prezent în finala probei de 100 de metri spate, care va avea loc miercuri, de la ora 15:30.

Şi Republica Moldova a avut astăzi reprezentanţi la nataţie.

Alexandra Vinicenco ne-a reprezentat la nataţie, calificări în proba de 50 m bras, terminând pe locul 19, cu timpul de 33.71. Sportiva noastră nu s-a calificat în semifinale.

Adrian Negru şi Vlas Cononov ne-au reprezentat în proba de 50 m fluture. Ambii sportivi au ratat calificare în semifinale. În preliminarii, Negru s-a clasat pe locul 47 cu timpul de 25.90, în timp ce Cononov a finisat pe poziţia 59 cu timpul de 26.67. 

Ana Cosmina a participat în calificările probei de 100 m liber. Sportiva noastră a ratat calificarea în semifinale, terminând preliminariile pe locul 61 cu timpul de 1:01.34.

Adrian Negru a reprezentat Moldova şi în proba de 100 m spate, după ce anterior a concurat şi la 50 m fluture. Sportivul nostru s-a clasat pe locul 49 din 50 de participanţi cu timpul de 1:00.41, fiind eliminat din drumul spre semifinale.