„Dezideratul” lui Igor Dodon până la finele mandatului: Toate instituțiile preșcolare să beneficieze de ajutor din partea Fundației de Binefacere a Primei-Doamne

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon şi-a stabilit „prioritatea de bază” până la expirarea mandatului său prezidenţial. Surprinzător însă, acesta nu este un deziderat imperios Republicii Moldova, cum ar fi integrarea în Uniunea Europeană sau bunăstarea economică a ţării, ci cel ca „până la expirarea actualului mandat al Președintelui Republicii Moldova, toate instituțiile preșcolare din țară să beneficieze de ajutorul necesar din partea Fundației de Binefacere a Primei-Doamne”. Cel puţin asta a scris azi şeful statului pe pagina sa de Facebook după ce a vizitat două grădiniţe din nordul ţării.

„În contextul vizitei de lucru în raionul Dondușeni, am mers la două grădinițe care au beneficiat de suportul Fundației de Binefacere „Din Suflet”, în cadrul acțiunii naționale de susținere a instituțiilor preșcolare. Astfel, în urma solicitărilor adresate Fundației Primei-Doamne, grădinițelor din satul Pocrovca și din satul Moșana li s-au oferit electrocasnice, tehnică audio, mobilier, teren de joacă pentru copii”, a scris Igor Dodon pe reţeaua de socializare.

Acesta a mai menţionat că „o localitate care nu are școală primară și, cel puțin, o grădiniță este lipsită de viitor”. „Trebuie să investim în viitorul acestei țări, fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și dezvoltare. În calitate de Președinte al țării, voi depune tot efortul pentru a asigura un mediu favorabil pentru creșterea și dezvoltarea viitoarelor generații”, a conchis şeful statului.

Este de menţionat că anterior presa a scris despre activitatea fundaţiei de binefacere a Primei-Doamne, Galina Dodon, întrebându-se din ce resurse financiare îşi finanţează activitatea, precum şi de ce un eveniment dedicat unei campanii a acesteia, a fost organizat la Reşedinţa de Stat, iar cea care a vorbit în cadrul evenimentului a fost o angajată a Preşedinţiei, salariul căreia este achitat din bani publici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...