/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/DOC/ Cum arată HARTA circumscripțiilor uninominale, trimisă Executivului spre aprobare

missing
02 noiembrie 2017, ora 17:13

Astfel, în municipiul Chișinău au fost formate 11 circumscripții, în municipiul Bălți – 2 și pe teritoriul Unității Teritorial Administrative Găgăuzia la fel 2 circumscripții. Totodată, din cele 48 de circumscripții din țară, 2 vor fi create pentru teritoriul din stânga Nistrului: una pentru localitățile Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol, iar cealaltă pentru Slobozia, municipiul Tiraspol și Tighina.

Pentru reprezentarea teritoriilor din afara țării unde se află cetățeni moldoveni au fost constituite 3 circumscripții uninominale: o circumscripție în Est de Republica Moldova, o circumscripție în Vest de Republica Moldova și una pentru Statele Unite ale Americii și Canada.

Conform prevederilor articolului 74 din Codul Electoral al Republicii Moldova, alegerile parlamentare se organizează în baza unei circumscripţii naţionale, care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova şi secţiile de votare din străinătate, precum şi în baza a 51 de circumscripţii uninominale, inclusiv constituite pentru localităţile din stânga Nistrului şi peste hotare.

Circumscripţiile uninominale se aprobă de Executiv în baza deciziei unei comisii independente, a cărei componenţă este stabilită prin hotărâre de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram