/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Și copacii cad, dacă vrea premierul Filip. Muncitorii pregătesc terenul pentru „Târgul de Crăciun”

missing
02 noiembrie 2017, ora 16:46

Pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Pușkin, s-a lucrat astăzi la greu. Și asta pentru că sărbătorile de iarnă din acest an vor fi mutate aici. Urmează a fi instalat un patinoar, un carusel și un brad. Lucrătorii de la Întreprinderea Municipală „Spații Verzi” au defrișat copacii, au tăiat crengile și au curățat terenul unde urmează a fi instalat patinoarul.

„Merge lucrul tot normal, după tăiere, facem curățenie. Noi am făcut vreo 6 copaci deam și mai este de lucru până seara”.

„Tot normal, tot normal. Iată, vă facem de Anul Nou un brad frumos”.

Unii trecători cred că e bine că se curăță copacii. Alții s-au arătat nemulțumiți de faptul că le-au blocat accesul.

„Trebuie de curățit numaidecât, de făcut regulă în oraș”.

„Prezintă pericol pentru pietoni. Fac un patinoar nu știu pe unde pe aici, o să facă parale oamenii”.

„Pentru câteva luni să distrugă natura într-atât”.

„E periculos și asta se putea de făcut altfel, cred eu. Dar, mă rog, se face ca de obicei”.

Defrișarea copacilor a dat peste cap și traficul rutier din centrul capitalei. Polițiștii au sistat circulația rutieră, iar din acest motiv s-au format ambuteiaje kilometrice.

„Douăzeci de minute merg pe stradela data. Ambuteiajele sunt foarte mari, trebuie un pic de regulă”.

„Se circulă foarte greu. Asemenea lucrări trebuie să îndeplinească noaptea, în zilele de odihnă. Unde m-am pornit, deja întârzii”.

Contacați de TV8, cei de la Spații Verzi nu au fost de găsit pentru a ne spune cât vor mai dura lucrările. Acestea au început după ce, acum câteva zile, primarul interimar Nistor Grozavu a semnat o dispoziție, la indicația premierului Pavel Filip, conform căreia Târgul de Crăciun, care se desfășura anual în Piața Marii Adunări Naționale, se va muta pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bodoni și Pușkin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram