Prețul țigaretelor iarăși va crește

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prețul de vânzare cu amănuntul al țigaretelor iarăși va crește. Parlamentul a votat astăzi în lectură finală modificarea articolului 9 din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, care stipulează acest lucru.

Potrivit notei informative, care însoțește proiectul, scopul acestor modificări ar fi „sporirea veniturilor la Bugetul de Stat, protecția sănătății populației și protecția pieții interne”.

Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor votate astăzi, prețului minim de comercializare cu amănuntul pentru un pachet de țigarete fără filtru va constitui 10 lei (7 lei în prezent), iar prețul minim pentru un pachet de țigarete fără filtru cu mundștuc va fi de 12 lei, față de 7 în prezent. Totodată, prețul minim de comercializare al unui pachet de țigarete cu filtru rămâne de 16 lei.

Autorii modificărilor respective consideră că reducerea consumului de tutun, inclusiv prin majorarea prețului minim al țigaretelor, va contribui şi la reducerea cheltuielilor anuale pentru sănătate. Potrivit lor, cheltuielile pentru spitalizările şi tratamentele în ambulatoriu a bolilor legate de fumat au ajuns în anul curent la circa 1,830 milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...