03:23:28 29.03.2024
Stiri

Cetățenii care propun MITĂ oamenilor legii pentru a-și rezolva problemele dau de BELEA tot mai des

Anticorupție 02.11.2017 16:20 Vizualizări1837 Autor: Ziarul National


Cetățenii care propun MITĂ oamenilor legii pentru a-și rezolva problemele dau de BELEA tot mai des
Poză simbol

Ghinion pentru doi bărbați din Cahul. Le-au propus bani polițiștilor pentru a-și rezolva problemele, dar au ajuns să fie cercetați penal pentru corupere.

Într-un caz, un bărbat din Cahul a încercat să mituiască un inspector al Batalionului de patrulare Sud, dar a fost denunţat ieri la CNA. Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi propus 2 000 de lei ca să nu fie cercetat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Cu câteva zile mai înainte, un alt locuitor al oraşului Cahul a fost reţinut de CNA şi procurori pentru încercarea de a mitui un inspector de patrulare. Acesta i-ar fi promis poliţistului 100 de euro pentru ca acesta să-i elibereze automobilul şi să nu-l cerceteze penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Poliţiştii l-au suspectat pe şofer că ar fi condus în stare de ebrietate, dat fiind faptul că a refuzat testul alcooloscopic, şi i-au reţinut maşina. Pentru a scăpa de pedeapsă şi a-şi elibera maşina, bărbatul a recurs la mită.

Pe numele celor doi au fost iniţiate urmăriri penale pentru corupere activă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 6 ani de închisoare și amenzi de până la 200 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md