/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Vești proaste pentru fumători. Vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru un pachet de țigări

missing
02 noiembrie 2017, ora 15:20

Astfel, nivelul prețului minim de comercializare cu amănuntul pentru un pachet de țigarete fără filtru ovale va constitui 10 lei, comparativ cu 7 lei în prezent, iar prețul minim pentru un pachet de țigarete fără filtru cu mundștuc va fi de 12 lei, față de 7 în prezent, iar un pachet de țigarete cu filtru va putea fi procurat cu 16 lei.

Potrivit notei informative a proiectului de lege, necesitatea prevederii unui preț minim de comercializare cu amănuntul pentru țigarete a fost dictată pentru sporirea veniturilor la bugetul de stat, protecția sănătății și protecție pieței interne.

Prin majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul la țigaretele fără filtru, se accentuează rolul prețului minim ca și instrument care va reduce considerabil din plasarea pe piață și comercializarea țigaretelor la prețuri scăzute. Acesta, la rândul său va diminua din accesul minorilor și tinerilor la produse din tutun ieftine, ceea ce va scădea și volumul de țigarete pe care îl consumă această categorie de populație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram