Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Acest proces de…

Maia Sandu: Acest proces de „desenare” a hotarelor circumscripțiilor este o dovadă că PD pune bazele unei alianțe post-electorale cu PSRM

Astăzi, PAS a susținut o conferință de presă în care a criticat modul în care a Comisia pentru constituirea circumscripțiilor a repartizat circumscripțiile pentru alegerile din 2018. 

Atenționăm publicul asupra faptului că activitatea acestei Comisii este o dovadă în plus că autoritățile încearcă să manipuleze rezultatele alegerilor din 2018. Am văzut semne clare de manipulare a hotarelor circumscripțiilor de a avantaja un partid sau mai multe,în cazul nostru vorbim de PD și PSRM. Azi putem afirma cu certitudine că acest proces de „desenare”  a hotarelor circumscripțiilor este o dovadă că PD pune bazele unei alianțe post-electorale cu PSRM”, a spus Sandu.

Astfel, PAS a vorbit de cinci mare derapaje în repartizarea circumscripțiilor:

1. lipsa independenței acestei Comisii,
2. lipsa de transparență și mimarea unor dezbateri,
3. încălcarea legii și a propriului calendar al Comisiei,
4. gerrymandering,
5. discriminarea cetățenilor din diaspora și favorizarea cetățenilor din stânga Nistrului.

Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente a luat decizia de a acorda regiunii transnistrene, în baza circumscripțiilor create, două mandate de deputat în Parlament. Pentru diasporă vor fi acordate trei mandate la alegerile  din 2018.