Numărul cererilor de azil în Germania s-a dublat, în ultimii doi ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul persoanelor, care au solicitat azil în Germania în ultimii doi ani, s-a dublat, atingând la cifra de 1,6 milioane, comunică Reuters. Cu referință la datele Biroului Federal de Statistică German (Destatis), agenția precizează că majoritatea imigranților sunt din Siria, Afganistan și Irak.

Reuters notează că datele privind numărul solicitanților de azil reprezintă un subiect sensibil în Germania, ca urmare a crizei imigranților din anul 2015. Totodată, potrivit aceleiași surse, cancelarul Angela Merkel a avut deja de suferit în urma politicii față de emigranți, când la scrutinul legislativ din septembrie conservatorii au pierdut mai multe mandate în favoarea partidului populist ”Alternativă pentru Germania”.

Printre cei 1,6 milioane de solicitanți de azil sunt persoane ajunse în Germania din motive umanitare, persoane ale căror cereri de azil sunt în curs de procesare, cei care au primit deja statutul de refugiat sau persoane care nu au primit acest statut, dar continuă să stea pe teritoriul german. În context, cotidianul german Bild atenționează că autoritățile nu știu unde se află circa 30 000 de solicitanți de azil, ale căror cereri au fost respinse.

Cei mai mulți imigranți sunt din Siria, circa 455 000 de solicitanți de azil. Urmează Afganistanul cu 191 000 solicitanți și Irakul cu 156 000, potrivit Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...