Actualitate

Coreea de Nord pregăteşte noi teste balistice şi nucleare. Avertismentul serviciilor de informaţii sud-coreene

Potrivit sursei citate, activitatea din apropierea bazelor de unde Phenianul a mai efectuat teste a crescut în mod semnificativ. În plus, situl nuclear de la Punggye-ri ar fi fost afectat în mod semnificativ de recentul test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.

La 1 septembrie, Phenianul a anunţat că testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de Coreea de Nord. Regimul de la Phenian nu a ţinut cont de sancţiunile ONU şi de presiunea internaţională şi a continuat să-şi dezvolte programele nucleare şi balistice, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potenţialul de a atinge teritoriul Statelor Unite.

În plus, un oficial nord-coreean a declarat recent că regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, intenţionează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific.

Până acum, Coreea de Nord a efectuat doar teste nucleare subterane, iar serviciile secrete occidentale nu cred că regimul Kim Jong-Un are tehnologia necesară pentru fabricarea de ogive atomice care să poată fi transportate cu rachete.

Un test deasupra Oceanului Pacific ar presupune lansarea unei bombe nucleare cu o rachetă. Testul ar avea efecte grave, riscând să omoare civili şi să răspândească particule radioactive în atmosferă. Statele Unite ar putea interveni militar pentru a opri un astfel de test.

Mediafax 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *