Petiție online: Se cere transparență în proiectul construcției unei clădiri în Parcul Catedralei din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi locuitori ai capitalei s-au arătat nemulţumiţi de decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC), de a emite un nou certificat pentru construcția unei case parohiale din spatele Catedralei Metropolitane. Astfel, activiştii au lansat o petiţie online, în care solicită transparență în proiectul construcției clădirii.

Autorii petiţiei solicită Consiliului Municipal Chișinău să anuleze decizia ce ţine de „Concepția privind construcția unui bloc auxiliar la Catedrala Mitropolitană ”Nașterea Domnului” în scuarul Catedralei”, calificând-o nejustificată, neclară și adoptată cu încălcarea procedurilor legale.

Aceştea, mai cer Primăriei Municipiului Chișinău să organizeze consultări publice pe subiectul respectiv.

Din partea Mitropoliei Moldovei, autorii petiţiei solicită să facă public proiectul în întregime, cu desenele tehnice și parametri reali ai construcției presupuse, cu numărul de copaci care urmează a fi defrișați, cu planul de amenajare șantierului și a spațiului public din jurul clădirii și a căilor de acces.

Mai mult, aceştia cer Cancelariei de stat să verifice legalitatea deciziei Consiliului Municipal Chișinău și, în cazul în care aceasta nu corespunde normelor legale, să o atace în judecată.

Amintim că în data de 31 octombrie curent, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat cu votul a 38 de consilieri municipali să fie eliberat un nou certificat de urbanism pentru un proiect privind Construcția unui bloc auxiliar la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” în scuarul Catedralei.

Petiţia poate fi văzută aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...