Ministerul de externe al Rusiei vrea urgentarea reluării dialogului în formatul „5+2”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vice-ministrul de externe al Rusiei, Grigori Karasin a optat pentru urgentarea reluării dialogului dintre Chișinău și Tiraspol în formatul „5+2”.

Potrivit oficialului, Rusia este gata să depună maximum de eforturi pentru a ajuta Moldova și Transnistria să atingă obiective practice. Întrunirea în formatul „5+2” urmează să fie convocată de Austria, care este președinte în exercițiu al OSCE, însă, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat.

După spusele lui Karasin, pe parcursul ultimilor luni Moscova insistă la modul consecvent pe convocarea imediată a formatului „5+2”. „Anume acolo Chișinăul și Tiraspolul urmează să examineze problemele și să fixeze înțelegerile pe domeniile concrete. Dacă formatul se va convoca până la sfârșitul anului 2017, Rusia va contribui maximal ca întrunirea să fie productivă”, a spus Karasin.

Potrivit presei ruse, în cazul în care OSCE va convoca părțile negociatoare, vor fi examinate prioritar problemele legate de punctele de control la frontiera moldo-ucraineană, precum și situația pacificatorilor ruși, asupra evacuării cărora insistă Chișinăul oficial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...