Guvernul substituie Primăria Chişinău şi se angajează să desfășoare mai multe acțiuni cu prilejul sărbătorilor de iarnă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul substituie Primăria Chişinău şi se angajează să desfășoare mai multe acțiuni cu prilejul sărbătorilor de iarnă, cu scopul promovării tradițiilor populare, a produselor autohtone și a potențialului turistic al Republicii Moldova.

Astfel, în perioada 15 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018 vor fi organizate activități de agrement, de socializare, de culturalizare și de educație artistică. La eveniment vor participa formații artistice profesioniste și de amatori din toată țara.

Un accent aparte este pus pe implicarea teatrelor naționale, a celor pentru copii, a formațiilor artistice de amatori pentru copii și a celor reprezentate de grupurile minoritare naționale.

De asemenea, meşterii populari își vor prezenta creațiile și vor organiza șezători pentru a transmite tinerei generații tehnicile tradiționale de realizare a acestora. Totodată, în locuri special amenajate, agenții economici își vor expune produsele alimentare și de consum.

După ce anterior premierul Pavel Filip a cerut evacuarea gheretelor din parcul central, analiștii politici calificând solicitarea ca fiind o pregătire directă pentru acesta la fotoliul de primar al Chișinăului, premierul a cerut ca, în acest an, Târgul de Crăciun să fie organizat pe strada 31 August.

Activitățile vor fi finanțate din contul autorităţilor administraţiei publice centrale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...