Actualitate

Nouă minciună a MAE rus la „Putin TV”: „Osama bin Laden a fost primit cu fast la Casa Albă”

Discuția in emisiune se purta în jurul anchetei din SUA despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut. La un moment dat s-a pomenit chestiunea lobby-ului facut in capitala americana. Zaharova a decis să le „reamintească” telespectatorilor cum americanii l-au sprijinit pe teroristul Osama bin Laden.

„Amintiți-vă acele fotografii fantastice, feerice, cand la Casa Albă a fost primit Bin Laden. Acesta este un lobby clasic în adevăratul sens al cuvântului“ – a spus ea.

Fotografiile la care face referire propagandistul de la MAE rus nu au fost prezentate în emisiune. Probabil ca Zaharova a avut în minte poza în care apare fostul secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, strangand mâna lui Osama bin Laden.

Imaginea este evident trucata, fiind difuzată probabil chiar de trolii rusi in susținerea campaniei electorale a lui Donald Trump.

În fotografia originală, Clinton este împreuna cu muzicianul indian Shubhashish Mukherjee. Imaginea poate fi gasita pe site-ul oficial al artistului.

Presa menționează că gafa cu recepția lui bin Laden la Casa Albă nu este singura facuta de Zaharova în timpul emisiunii. Astfel, ea a mai spus că canalul CNN a publicat recent un material care dezvaluie ca hackerii rusi au spart jocurile de calculator cu scopul de a influența populatia afro-americană din SUA.

De fapt, în materialul CNN se spunea că deja celebra „fabrica de troli” din St.Petersburg a fost în spatele campaniei de protest Don’t Shoot Us contra violenței poliției împotriva afro-americanilor. În special, se presupunea că trolii rusi au folosit jocul Pokemon Go, pentru a aprinde contradicțiile din societatea americană.

Trebuie remarcat că aceasta nu este prima dată când Zaharova minte în direct pe tv. Cu un an în urmă, ea a spus, tot pe postul „Rossia 1”, că motivul principal al victoriei lui Donald Trump îl reprezinta „banii evreilor”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *