(foto) Povestea cuplului care e plătit cu 200 de mii de dolari pe an să călătorească. „Meseria de influencer pe Instagram poate fi una foarte bănoasă”

21372301_103399747068316_4165865432395284480_n

Meseria de influencer pe Instagram poate fi una foarte bănoasă, dar nu este chiar atât de ușoară pe cât ar părea, iar cei care câștigă bine din ea sunt foarte puțini.

Potrivit unui reportaj realizat de BBC, munca de influencer în domeniul turismului este una foarte grea. Mii de persoane se bat pentru banii oferiți de o piață destul de restrânsă, dar în creștere.

https://www.instagram.com/p/Ba7ATpSjIhD/?taken-by=roamaroo

Costul mediu al unei postări sponsorizate este, potrivit Adweek, de aproximativ 300 de dolari. În timp ce unii influenceri, faimoși, cer sume astronomice pentru a promova o anume destinație, există o mulțime de persoane care fac același lucru fără să fie plătiți.

https://www.instagram.com/p/BawoVl9Drqy/?taken-by=roamaroo

Collette (30 de ani) și Scott Stohler (34) primesc aproximativ 2.000 de dolari pentru o postare pe blogul lor – Roamaroo – și câștigă aproximativ 200.000 de dolari pe an doar din călătoriile pe care le fac. Ei realizează fotografii, clipuri video și postări de blog sau pe rețelele sociale.

Cei doi spun că viața lor nu e atât de grozavă pe cât pare din fotografiile perfecte pe care le postează pe Instagram. Fac meseria aceasta de doi ani, iar programul lor cuprinde șase-șapte luni de călătorii fără oprire, în jurul lumii. Au început pe banii lor, călătorind în numeroase țări și documentând aventurile.

https://www.instagram.com/p/BaZdKEAD2u2/?taken-by=roamaroo

https://www.instagram.com/p/Bab_u16Dmdr/?taken-by=roamaroo

 

Cum numărul persoanelor care le urmărea postările a crescut, cei doi au început să ceară bani pentru acest lucru. Acum lucrează alături de organizații de turism, grupuri hoteliere și alte firme care le finanțează călătoriile.

Cei doi sunt abordați de companii, dar și trimit numeroase solicitări de a promova anumite produse. ”Majoritatea timpului îl petrecem cu realizarea fotografiilor. Nu prea avem timp să ne relaxăm în aceste excursii, dar uneori ne putem permite o zi pentru explorări personale”, spune Colette.

”O viață ca a noastră nu vine imediat. Trebuie să joci un joc. Pentru fiecare 50 de propuneri pe care le facem, primim doar unul sau două răspunsuri afirmative. Trebuie să ai o anumită ambiție și multă pasiune”, a explicat și Scott.

Călătoriile cuplului pot fi urmărite aici.

https://www.instagram.com/p/BaMlNLbjoIl/?taken-by=roamaroo

https://www.instagram.com/p/BZl9VeLDAEm/?taken-by=roamaroo

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente