/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Sîrbu, despre moțiunea comuniștilor: Au confundat procedura, experiența lor legislativă este bogată, ar fi trebuit să știe

missing
02 noiembrie 2017, ora 12:10

„Această acțiune reprezintă un nihilism din punct de vedere juridic, nu este posibil din punct de vedre juridic să înaintezi moțiune Curții Constituționale. Potrivit Constituției, potrivit regulamentului Parlamentului moțiunile simple se înaintează doar în privința unor acțiunii Guvernamentale, nici într-un caz nu pot fi înainte moțiuni altor autorități independente și autonome. Colegii din PCRM au confundat procedura probabil au făcut-o din neglijență. Consider că au făcut-o intenționat și păcat experiența lor legislativă este bogată, ar fi trebuit să știe”, a declarat Sîrbu.

Totodată, deputatul PDM a menționat că demisia judecătorilor Curții Constituționale este una foarte complexă, poate interveni dar în cazurile prevăzute de lege, fie prin demisia din propria dorință a judecătorilor fie din motive obiective cum ar fi deces, boală ș.a.

„Legislația nu prevede posibilitatea revocării judecătorilor pur și simplu din interes politic a cuiva. Judecătorii sunt inamovibili în activitatea lor”, a mai adăugat Sîrbu.

Totuși, acesta a menționat că este posibil de ridicat mandatul judecătorilor Curții Constituționale dacă aceștia încalcă legislația, de exemplu pentru sentință de condamnare sau pentru încălcarea legislației cu privire la declararea averii și integrității, „dar confirmate printr-o hotărâre de judecată, este o procedură foarte complexă”, a subliniat Sîrbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram