(VIDEO) Ministrul de Interne, prins din nou cu minciuna cu privire la omorul lui Brăguţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul de interne Alexandru Jizdan, care a mințit public anterior, afirmând că MAI nu are nici o atribuție la moartea lui Andrei Braguță, iarăși a fost prins cu minciuna la canalul public de televiziune.

El a încercat să convingă auditoriul că MAI nu ar fi știut nimic despre boala psihică a lui Brăguță. „Dacă colaboratorii MAI ar fi știut despre boala lui psihică, el nu ar fi fost plasat în celulă cu alți deținuți”, a afirmat ministrul.

Vadim Vieru, avocatul familiei lui Brăguță a comunicat, cu referință la materialele dosarului penal, că polițiștii știau despre boala lui psihică încă din prima zi de reținere. „În ziua în care a fost maltratat, un polițist a comunicat unui colaborator al ”Urgenței” că Braguță se află în evidența medicului psihiatru. Acest lucru s-a întâmplat chiar în prima zi”, a spus Vieru.

La 30 august, ministrul Jizdan, membru al Partidului Democrat, care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc, a dezinformat jurnaliștii, afirmând că MAI nu are nici o atribuție la maltratarea și moartea lui Braguță și a recomandat să se apeleze la Ministerul justiției.

Autoritățile au tăinuit timp de trei zile moartea lui Braguță. Rudele decedatului au acuzat conducerea penitenciarului Nr. 13 de maltratare până la moarte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...