/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mold-Street: Valan, compania al cărei avion s-a prăbușit în Coasta de Fildeș, lansează curse aeriene comerciale în Italia

02 noiembrie 2017, ora 10:19

Potrivit unui comunicat al companiei, FlyValan va efectua câte două curse pe săptămână la Bruxelles (luni și joi), Geneva (luni și vineri), Zurich (miercuri și joi), Barcellona (de luni până vineri) și Trieste (de 3 ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și vineri). În timpul weekendului, FlyValan va opera curse charter.

Compania va efectua curse cu aeronave ATR 72-500 angajat în cadrul unui leasing operațional, iar primul aparat a ajuns la Genova la mijlocul lunii octombrie, iar următorul vor sosi în februarie 2018, dacă va fi cerere pe piaţă.

Managerul companiei Eugen Zagrebelnyi, care este director comercial şi acţionar la Valan International Cargo Charter SRL, a refuzat să ofere detalii despre activităţile din Italia. „În condiţiile actuale nu pot să vă spun nimic”, a declarat el pentru Mold-Street, invocând situaţia ce s-a creată în jurul companiei după accidentul din Coasta de Fildeş, în urma căruia patru persoane au decedat.

În acelaşi timp la începutul lunii septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă la Genova (Italia), David Jarach, preşedintele FlyValan a declarat că aceasta nu este o companie aeriană, ci mai degrabă o marca sa comercială.

Operațiunea reală de transport se bazează pe FlyCompass, o companie avia românească în care FlyValan este deținător majoritar.

Cea mai mare parte a piloţilor sunt din Europa de Est: licența de zbor vine din București, în timp ce Valan – compania lider – este moldovenească și lucrează în principal cu elicoptere “pentru organizațiile internaţionale precum ONU sau FAO”, a declarat Jarach.

Cât despre FlyValan, acesta a spus că se va concentra în principal asupra serviciilor pentru afacerişti, fără a neglija turiștii.

Potrivit lui, al doilea avion ATR 72-500 este programat pentru luna februarie 2018 şi se presupune ca va face curse charter din Genova, poate spre Corsica pentru vara – dar planul industrial al FlyValan include o flota de cinci avioane.

Proiectul de extindere este unul care se întinde pe întreg teritoriul Italiei, a declarat la Genova, Eugen Zagrebelny, șeful departamentului de marketing Valan.

Reamintim că, pe 14 octombrie 2017, în apropiere de aeroportul din Abidjan, Coasta de Fildes, a avut loc un accident aeronautic cu implicarea aeronavei AN-26, nr. de înmatriculare ER-AVB, operata de compania Valan ICC. La bordul aeronavei se aflau 10 persoane, dintre care 6 membri ai echipajului și 4 reprezentanti ai părții contractante. Aeronava efectua un zbor de transport al mărfurilor (sisteme de climatizare), iar în urma accidentului patru persoane au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram