Oraşul european fericit de Brexit: Cererile pentru birouri şi locuinţe de lux, creştere uriaşă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cererea pentru spații de birouri și închirieri de locuințe de lux în Frankfurt a urcat la un nivel record, capitala financiară a Germaniei fiind una dintre favoritele pentru atragerea firmelor financiare din Londra, în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Aproximativ 10.000 de angajați din sectorul serviciilor financiare din Regatul Unit ar putea fi mutați la Frankfurt. Firmele din acest oraș au început să închirieze spații mari de birouri, de peste 10.000 de metri pătrați, pentru a-și extinde operațiunile și personalul, se arată într-un studiu Frankfurt Main Finance, citat de Bloomberg.

Cel mai mare succes îl are clădirea de birouri Marienturm, care ar urma să fie finalizată la începutul lui 2019, și care va avea o înălțime de 155 de metri și 38 de etaje, scrie Business24.ro.

Relocarea angajaților ar putea fi limitată numai de lipsa spațiilor de locuit disponibile, a explicat Andreas Trumpp, de la Savills Investment Management.

Lloyd Blankfein, directorul general al Goldman Sachs, a anunțat pe Twitter că petrece mult mai mult timp la Frankfurt, chiar dacă banca americană construiește un sediu imens la Londra. Alte bănci americane de investiții, cum ar fi Citigroup și Morgan Stanley, își vor muta de asemenea angajații în capitala financiară a Germaniei. Gigantul bancar nipon Sumitomo Mitsui Financial Group a semnat deja un acord de închiriere pentru spații de birouri în Frankfurt, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Băncile cu sediul în Marea Britanie se tem de un „hard” Brexit, în urma căruia nu vor avea acces la piața unică europeană și se confruntă cu presiuni din partea autorităților de reglementare pentru a evita o încheiere abruptă a legăturilor cu clienții transfrontalieri, ceea ce ar putea provoca turbulențe pe piețe.

Firmele de servicii financiare cu sediul în Regatul Unit iau în calcul mutarea unor operațiuni și angajați în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam și Luxemburg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...