Aguero a doborât un record istoric pentru Manchester City

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sergio Kun Aguero a devenit, miercuri seară, cel mai bun marcator din istoria 123 de ani a clubului Manchester City, cu golul de 3-2 al „cetățenilor” pe terenul lui Napoli, în etapa a 4-a a Grupei F din Liga Campionilor. În cele din urmă, britanicii au câștigat cu 4-2.

Argentinianul a punctat în minutul 69 al meciului de pe Stadio San Paolo și a ajuns la 178 de goluri marcate în meciurile oficiale pentru Manchester City. După un contraatac al „cetățenilor”, Aguero (29 de ani) a recuperat mingea pierdută de Leroy Sane, a pătruns în careu și a finalizat cu un șut la colțul lung, pentru un gol care i-a adus șefia topului golgheterilor din toate timpurile la City.

Atacantul sud-american l-a depășit, astfel, pe Eric Brook, cel pe care îl egalase pe 21 octombrie. Recordul britanicului fusese stabilit în 1938 și a fost doborât după 79 de ani.

Brook marcase cele 177 de goluri în 453 de meciuri jucate din 1928 până în 1940. Prin comparație, Aguero a reușit cele 178 de goluri ale sale în 263 de meciuri jucate în 6 ani petrecuți la City (prima dată a marcat în septembrie 2011, când a reușit o dublă).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...