În doar nouă luni poliţia a ridicat circa 112 arme deţinute ilegal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În doar nouă luni ale anului curent au fost identificate 112 arme deţinute ilegal de către cetăţeni. În perioada de referinţă, de asemenea, au fost înregistrate 106 infracţiuni, comise cu aplicarea sau folosirea armelor de foc, dintre care trei omoruri, două vătămări intenționate grave, patru infracţiuni de determinare la sinucidere și trei huliganisme în traficul rutier.

Alte 250 incidente săvârșite cu aplicarea armei au fost identificate, dintre care în 139 cazuri, armele erau deţinute ilegal sau erau de tip pneumatic.

În acest context, poliţiştii recomandă posesorilor să nu poarte arme în stare de ebrietate, să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale, să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri de masă pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea personală.

De asemenea, poliţiştii mai recomandă să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeţilor sau altor persoane străine. Este important să nu fie lăsate armele în genţi, autoturisme sau în alte locuri fără supraveghere.

Pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu armă, făptaşii riscă retragerea şi anularea permisului de armă, suspendarea dreptul de deţinere sau de port şi de folosire a armei, precum şi limitarea dreptului de proprietate prin interdicţia de posesie a armelor pe un termen de cinci ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...