Nume
Parola
Vizualizări: 3814
START VOTARE PENTRU candidaţii la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Profesională Jurnalistică 2015!
Chişinău, 23 Iunie 2015 — Pe platforma online www.mediaforum.md a fost dat startul votării pentru candidaţii la Premiul Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2015, instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova.

Pentru participare la concurs au fost admise 11 instituţii mass-media care s-au auto-propus, au fost propuse de consumatori de media sau de un grup de experţi constituit în acest scop de Consiliul de Presă. Instituţiile mass-media candidate sunt (în ordinea înscrierii):

- portalul www.mybusiness.md

- ziarul „Cuvântul” (Rezina)

- Radio Europa Liberă, biroul din Moldova

- „Ziarul de Gardă”

- ziarul „SP” (Bălţi)

- Radio Chişinău

- BasTV (Basarabeasca)

- Radio Moldova Tineret

- portalul www.newsmaker.md

- TVR Moldova

- portalul www.agora.md

Până la data de 15 noiembrie 2015, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online www.mediaforum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda puncte candidaţilor preferaţi, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator. Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi al Consiliului de Presă, iar la ultima etapă a concursului punctajul acumulat de fiecare instituţie mass-media va fi validat, urmând să fie aplicate criteriile stabilite în Regulamentul concursului. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2015. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că instituţiile mass-media candidate nu merită acest Premiu.

Prin organizarea concursului pentru acordarea Premiului Naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică, Consiliul de Presă îşi propune să promoveze jurnalismul de calitate și bunele practici jurnalistice.


Secretariatul Consiliului de Presă
022-220996
www.consiliuldepresa.md
www.mediaforum.md
secretariat@consiliuldepresa.md