Potrivit şefului Regiei „Spaţii verzi”, Eliferie Haruţa, până în prezent, au fost tăiaţi deja doi arbori, iar 58 urmează să fie curăţaţi. Pentru început, va fi instalat un patinoar.

Unii locuitori ai capitalei s-au arătat indignaţi de faptul că au fost tăiaţi copaci, iar alţii au adăugat că locul ales în acest an pentru desfăşurarea sărbătorilor de iarnă nu este unul potrivit.

În plus, ambuteiajele le vor da mari bătăi de cap, spun ei, mai ales că Inspectoratul Naţional de Patrulare a anunţat deja restricţii de circulaţie începând cu această seară, de la ora 23, şi până mâine la aceeaşi oră, pe o porţiune a străzii 31 august 1989. Este vorba despre tronsonul cuprins între străzile Bănulescu-Bodoni şi Puşkin. În această perioadă, spun reprezentanţii INP, vor avea loc lucrări de defrişare.

Amintim că autorităţile municipale au anunţat luni că traficul rutier în zona în care se va desfăşura târgul de Crăciun va fi suspendat timp de o lună, de pe 15 decembrie până pe 14 ianuarie. Este în premieră când sărbătorile de iarnă sunt organizate în altă parte decât în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Primarul interimar Nistor Grozavu a spus că această decizie a fost luată la solicitarea premierului Pavel Filip. Iar ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a declarat că în acest fel se vrea ca sărbătorile „să capete o altă culoare, mai strălucitoare”. Nu se ştie deocamdată, însă, care este bugetul total pentru organizarea acestor evenimente.