Zinaida Greceanîi l-a invitat pe Dorin Chirtoacă la dezbateri ”echipă contra echipă”

După ce a evitat să participe la dezbateri publice pe întreg parcursul campaniei electorale, Zinaida Greceanîi l-a invitat pe Dorin Chirtoacă la o dezbatere în Piața Marii Adunări Naționale, pe 25 iunie, la ora 11. Însă, potrivit socialistei, dezbaterea nu ar urma să fie unu la unu, ci ar urma să participe și consilierii PSRM și PL.

Totodată, fosta șefă a guvernului nu a ales o temă concretă și preferă să discute despre ”tot ce ține de dezvoltarea orașului”, enumerând un șir de subiecte de la parcuri la încălzirea blocurilor. Potrivit ei, avantajul desfășurării dezbaterii în PMAN este lipsa unei limite de timp. Greceanîi a mai declarat că întâlnirea trebuie moderată de o persoană neutră, convenită de ambele părți.

Aceasta ar fi prima dezbatere la care candidata socialistă ar participa direct, întrucât, anterior, a preferat să fie reprezentată de candidați de pe lista pentru consiliu, cel mai des fiind delegat Ion Ceban. Vinerea trecută, Zinaida Greceanîi a refuzat invitația lui Dorin Chirtoacă de participa la o dezbatere, motivându-și răspunsului prin faptul că ”nu Chirtoacă îi face programul”.

Actualizare: Dorin Chirtoacă a postat pe Facebook un status prin care a refuzat invitația. Motivul invocat este următorul: ”Din moment ce presa si societatea civila au stablit dezbateri ai datoria de a veni la acestea, dar nu sa-i sfidezi pe toti si sa inventezi “dezbateri” proprii. ”

//

Am auzit ca am fost invitati la “dezbateri”, ziua in amiaza mare in PMAN…Foarte intererant, dezbaterile sunt deja…

Posted by Dorin Chirtoacă on Tew’s Day, Merry Month o’ June 23, 2015

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.