(FOTO) Adolf Hitler, viu în Columbia? Ce a descoperit CIA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Documentele CIA privind o posibilă apariție a lui Adolf Hitler în Columbia, după al Doilea Război Mondial, au apărut din nou la suprafață în contextul publicării documentelor secrete cu privire la asasinarea președintelui american John F. Kennedy.

Statele Unite au investigat la acea vreme zvonurile potrivit cărora Adolf Hitler a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial și că trăia în Columbia în ani 1950.

Euronews relatează că documentele erau publicate de ani de zile dar au reieșit la suprafață zilele acestea, în contextul publicării a circa 2.800 de documente secrete cu privire la asasinarea președintelui american John F. Kennedy în 1953.

Potrivit unei note, au existat informații despre un bărbat care trăia în Columbia și „semăna foarte bine cu Adolf Hitler și susținea că e el”.

Phillip Citroen, un fost membru al SS și co-fondator al ziarului Maracaibo Times, a spus CIA că l-a întâlnit pe dictatorul nazist într-un loc numit Residencies Coloniales, din orașul Tunja, în Columbia, loc pe care l-a descris ca fiind „suprapopulat cu foști naziști germani”.

„Potrivit lui Citroen, germanii care locuiesc în Tunja l-au urmat pe presupusul Adolf Hitler dintr-o idolatrie a trecutului, i se adresau ‘Elder Fuhrer’ și îl salutau cu salutul nazist”, se mai arată în nota CIA.

Ca să demonestreze afirmațiile sale, Citroen a arătat agenților CIA o fotografie în timp ce stătea lângă presupusul Adolf Hitler, datată pe spate „1954”. Serviciul de informații american era sceptic cu privire la aceste „dovezi”, catalogându-le drept „aparente fantezii”.

 

Însă, un al doilea bărbat, identificat drept Cimelody-3, le-a spus agenților CIA aceeași poveste. Acesta a spus că Phillip Citroen se întâlnea o dată pe lună cu personajul bănuit Adolf Hitler în vizitele sale repetate în Columbia.

Citroen ar mai fi spus că Hitler a părăsit Columbia în ianuarie 1955 și că s-a stabilit în Argentina. CIA avea îndoieli cu privire la aceste afirmații, detaliind într-o notă că „nici Chimelody-3 și nici stația lui nu pot oferi o evaluare informată cu privire la zvon și este înaintată ca fiind un posibil interes”.

Euronews mai relatează că moartea lui Adolf Hitler a fost subiectul mai multor speculații și teorii ale conspirației. Istoricii consideră că dictatorul nazist s-a sinucis cu un pistol iar Eva Braun a luat o capsulă de cianură pe măsură ce soldații sovietici au înconjurat Berlinul în ceea ce aveau să fie ultimele zile ale războiului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...