Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bustul lui Ion Ungureanu va…

Bustul lui Ion Ungureanu va fi edificat în orașul Căușeni

Guvernul a decis să edifice în orașul Căușeni un monument în memoria Maestrului Ion Ungureanu, actor și regizor, deputat în primul Parlament al R. Moldova, ministru al Culturii și Cultelor în perioada 1990-1994.

Ion Ungureanu s-a născut la 2 august 1935 în satul Opaci, raionul Căușeni. Activitatea profesională și-a început-o în calitate de actor la teatrul „Luceafărul” din Chișinău, ulterior a devenit director artistic al teatrului, precum și regizor la teatrul Armatei din Moscova, Federaţia Rusă. Pentru meritele sale în domeniul culturii, actorul Ion Ungureanu a fost decorat cu înalte distincții atât în perioada Uniunii Sovietice, cât și după declararea independenței R. Moldova. În 1996 Ion Ungureanu a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic”, iar în 2012 a primit Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat a R. Moldova. Ion Ungureanu s-a stins din viață la 28 ianuarie 2017.

Cheltuielile pentru edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului raional Căușeni.