Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2017

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu membrii Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului Regatului Suediei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu membrii Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului (Riksdag-ului) Regatului Suediei, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor, oficialii au trecut în revistă stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale moldo-suedeze, dialogul interparlamentar, precum şi subiecte de actualitate ce ţin de agenda europeană de reforme a Republicii Moldova.

Şeful diplomaţiei moldovenești şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul politic continuu şi asistenţa tehnică oferită de către Suedia în vederea implementării unor proiecte de importanţă în domenii precum: drepturile omului şi egalitatea de gen, consolidarea democraţiei, sectorul energetic şi dezvoltarea durabilă.

Totodată, a fost reconfirmat interesul reciproc pentru consolidarea dialogului politic bilateral, extinderea cooperării comercial-economice, precum şi valorificarea cât mai eficientă a asistenţei suedeze.

Potrivit MAEIE, oficialii suedezi a reafirmat disponibilitatea ţării sale de a rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova şi de a sprijini în continuare procesul de reforme în desfăşurare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus