(foto) O profesoară din Costești studiază metode pedagogice internaționale și le aplică acasă

natalia-borta-costesti-e1509360565399
Foto: FOTO: cistesti.md

Natalia Bortă este profesoară de limba engleză și franceză de peste 20 de ani, la Liceul Teoretic „Olimp” din satul Costești, raionul Ialoveni. Pe parcursul activității sale, s-a evidențiat prin multitudinea de locuri de frunte la olimpiezile regionale și naționale, iar în 2016 a fost desemnată profesorul anului în raionul Ialoveni, informează stirilocale.md.

Colegii o apreciază pentru faptul că este o persoană pozitivă și plină de inspirație în abordarea noilor metode de predare.

„Pe lângă capacitățile pedagogice deosebite pe care le deține Natalia este și o doamnă deosebită care te susține, încurajează și te determină să devii mai bun!”, a menționat Eugenia Bordianu, profesoară de limba și literatură romana din cadrul Liceului Teoretic „Olimp”.

În acest an, Republica Moldova va fi reprezentată în cadrul programului „Teaching Excellence and Achievement”, de trei profesori de limbă engleză, printre care și Natalia Borta. TEA este un program de schimb între profesori, organizat de Biroul pentru Afaceri Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat al SUA şi organizaţia neguvernamentală IREX.

natalia-borta-prof
FOTO: cistesti.md

Doamna Natalia a realizat vizite de studii, ore cu studenții americani, cărora le-a povestit despre satul Costești și elevii de aici, a realizat prezentarea țării noastre și a purtat cu mândrie tricolorul în toate activitățile realizate pe parcursul stagiului.

În anul 2015, aceasta a absolvit în Germania cursul internațional „The Pestalozzi Programme Summer School-The pedagogy makes the difference”.

87 de profesori din 41 de state şi regiuni ale lumii participă în acest an la programul TEA, care prevede posibilitatea profesorilor de şcoli să-şi dezvolte capacităţile în domeniile profesionale şi să sporească cunoştinţele despre SUA. Lansat în anul  1997, programul a oferit posibilitatea a peste 2000 de profesori din întreaga lume să-și îmbunătăţească tehnicile metodologice şi capacităţile de lideri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente